Zustergroep

Zustergroep Asalaam  

Zustergroep Assalaam is in de zomer van 2012 opgericht door een groep actieve vrouwen die in de Noordoostpolder gereguleerd,  activiteiten wilden opzetten waar moslima’s graag aan meedoen. Activiteiten op sociaal/maatschappelijk- en religieus  gebied.  De zustergroep heeft zich ten doel gesteld om de belangen van de zusters in Emmeloord en omstreken te behartigen.

De groep bestaat uit zeven  jonge, bevlogen dames die zich vrijwillig inzetten voor de moskee en haar bezoekers. Sinds 2012 heeft de zustergroep een belangrijke bijdrage geleverd aan de bouw van de huidige moskee aan de Espelerlaan, wat toen hard nodig was. Voorts is het doel om educatieve projecten op te zetten voor de zusters die de behoefte delen

Onder de projecten en activiteiten worden de maandelijkse lezingen, de benefietinzamelingen, de Arabische & islamitische lessen en de sociale ontmoetingen verstaan. De huidige projecten zijn vooral gericht op dames van ongeveer 13 tot 50 jaar.  Middels deze projecten en activiteiten streeft de zustergroep naar het versterken van de zusterbanden en het creëren van een eenheid onder de zusters in Emmeloord en omgeving. Ook een brug slaan tussen de moslims en niet-moslims staat bij ons hoog in het vaandel.

De zustergroep hecht veel waarde aan het bijdragen van een  praktiserende gemeenschap die de Islamitische waarden en normen respecteert en in stand houdt. Betrokkenheid van de bezoekers van de moskee is dan ook heel  belangrijk en hun mening wordt zeer op prijs gesteld. Daarom is de zustergroep nog steeds op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Indien er vragen of opmerkingen zijn, of wil jij de zustergroep versterken, mail dan naar: zustergroep@moskeenop.nl.  Ook kunt u ons volgen via Facebook (Zustergroep Asalaam) voor meer informatie en de laatste activiteiten.